Goede doelen

GOEDE DOEL 2024

Stichting Leergeld Het Hoogeland

Alle kinderen mogen meedoen. In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is. Onze missie is: Alle kinderen doen mee! Want nu meedoen is straks meetellen! Leergeld Het Hoogeland helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in gemeente Het Hogeland. Samen met andere stichtingen, zorgen wij ervoor dat alle kinderen dezelfde kansen hebben. We helpen met schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!

Link naar de website
DE GOEDE DOELEN

Voorbeelden van goede doelen uit voorgaande jaren

Voor 2023 waren er twee goede doelen: UMCG kanker research fonds en

Omroep Het Hogeland.
UMCG Kanker Research Fonds

Het fonds zet zich in voor het terugdringen van kanker en een betere kwaliteit van leven na kanker. Kennis over kanker vermindert de kans op kanker, maakt een betere behandeling van kanker mogelijk en verhoogt de levenskwaliteit van kankerpatiënten. Onderzoek zorgt ervoor dat patiënten met kanker beter geholpen kunnen worden. Kankeronderzoek is kostbaar en afhankelijk van subsidies, donaties en acties. UMCG Kanker Research Fonds financiert o.a. kankeronderzoek/ onderzoeksapparatuur in het UMCG.

Info over het fonds: www.umcgkankerresearchfonds.nl
Omroep Het Hogeland

Omroep Het Hogeland is een lokale publieke multimedia-instelling voor inwoners van gemeente Het Hogeland. De omroep wil de burgers van Het Hogeland via TV, Radio, internet en sociale media informeren over alles wat er in hun gemeente gebeurt. Bij de omroep staat het brengen van gemeentelijk nieuws en informatievoorziening zo dicht mogelijk bij de burgers centraal. Naast een omroep is Omroep Het Hogeland ook een brede maatschappelijke instelling die naast vrijwilligers als Erkend Leerbedrijf ook stageplaatsen aanbiedt. Omroep Het Hogeland wordt door de inzet vrijwilligers gerealiseerd. Ook in 2022 was de omroep het goede doel van de Bollentocht. Meer informatie over de omroep: www.omroephethogeland.nl

Eerdere goede doelen van Naar De BOLLEN waren onder andere: Humanitas KNRM BeGirl Colourful Het Hogeland